Arnhem, Oude Kraan, januari 1926

Posted on by 0 comment
Arnhem, Oude Kraan, wateroverlast 1926.

Arnhem, Oude Kraan, wateroverlast 1926.

Op 7 februari lieten we hier al zes foto’s zien van de ernstige wateroverlast, waarmee Arnhem te kampen had in januari 1926. Voor wie het heeft gemist: http://wp.me/p3984I-cM.

Vanavond nog een foto uit die tijd. We staan aan op de noordelijke afrit van de Schipbrug. Voetgangers en fietsers moeten gebruik maken van loopplanken om de ondergelopen Oude Kraan over te steken. Zandzakken moeten voorkomen dat het Roermondsplein onderloopt. Op de achtergrond wordt het nieuwsgierige Arnhemse publiek door agenten op een afstandje gehouden. Links het Brugwachtershuis, waarvan we eerder deze week een foto hadden. (Foto: Johannes Schrijner. Uit anoniem ingezonden collectie).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *