Arnhem, Imelda Kinderhuis Sonsbeeksingel

Posted on by 23 comments

Gisteren hadden we hier een kleine serie over de Sonsbeeksingel door de jaren heen. Op één van de foto’s was het pand te zien waarin tot eind jaren ’60 het Imelda Kindertehuis was gevestigd. Het tehuis betrok eind jaren ’60 een nieuw onderkomen aan de Agnietenstraat, waarna de vestiging aan de Sonsbeeksingel werd gesloten. Wat misschien niet veel lezers zullen weten: Jan Cremer, de schrijver van het beroemde boek “Ik Jan Cremer” zat als 7-jarig jochie in 1947 in het Imelda Kindertehuis. Het Imelda-tehuis aan de Sonsbeeksingel was in 1945 na de bevrijding snel weer geopend om te voorkomen dat de kinderen gingen zwerven tussen het oorlogspuin waarin nog resten van munitie en granaten lagen. Vandaag wat foto’s uit de oude doos van het Imelda Kindertehuis, periode 1916-1920.

Category: Arnhem

23 comments on “Arnhem, Imelda Kinderhuis Sonsbeeksingel

 1. Hier ben ik in gestopt toen ik 2 jaar en 5 maanden was in 1952 zou zo graag foto, s van 1952 wollen zien misschien zie ik mij zelf vr gr ANNA

  • @ Anna Nooy: ik heb even voor je gekeken maar helaas: niet van 1952 in de archieven waar ik bij kan. PB.

   • Zou U mij aub door kunnen geven waar ik kan vinden over dat ik er in gezeten heb want ik moet het bewijzen en gelders archief in Arnhem heeft het niet kan ook niets vinden.ik ben hier verdrietig over want
    niemand gelooft mij.mijn tel nr 0634283557

    • Zoals ik al eerder aangaf: het Gelders Archief heeft helaas niets. Het enige wat ik nog voor je kan bedenken is bij het huidige kindertehuis aankloppen en vragen of ze wat in de archieven kunnen vinden. Misschien ook bij Jeugdzorg in het archief. PB.

     • Ik zoek bewijs dat ik in imeldatehuis heb gezeten in 1952 ,wie kan mij helpen.

 2. Ik maak voor het vak geschiedenis een po over het imelda kindertehuis. Er is helaas niet veel te vinden op internet. Daarom mijn vraag. Weet u misschien wanneer het is opgericht en wanneer het is opgeheven? En ook wie het heeft opgericht?

  Ik hoop dat u mij kan helpen.

  Vriendelijk groeten,
  Britt

  • Dag Britt.

   Er is inderdaad weinig te vinden, daar liep ik ook tegenaan bij de post met foto’s. Helaas.

   Groet,
   PB, O-A.

  • BESTE BRITT ik heb helaas nu pas U bericht gezien en wil graag even een telefoontje van , u om over het Imeldatehuis te praten zou dat aub willen doen mijn nr is 0634283557 ,
   lieve groetjes , o U kan mij zeker vinden op mijn tijdlijn van fb .Maar liever even een telefoontje mag ook s, avonds ,
   En echt sorry dat ik nu pas een bericht stuur.

 3. Ik heb in de jaren 60 in het Imelda kindertehuis gezeten en al heel lang op zoek naar info en of foto’s uit die tijd, wie o wie kan mij helpen met deze zoektocht zodat mijn onbeantwoorde vragen misschien beantwoord kunnen worden….

  • Welk jaar? Ik was daar met een oudere zus die zich vast meer herinnert

 4. Bovengenoemde heeft in imelda
  gewoond van ongeveer 1948 tot 1953.
  Tussen de zusters (Koppens?)
  Later naar de kleuterschool-in een langerij-slichtenhorststraat.

  • Hallo JHv Santen .
   ik ben een vrouw van 64 en heb toen ik 2 jaar was in het Imelda tehuis gezeten en ben ook op zoek met bewijzen en foto,s ,
   Mag ik aub vragen als u toevallig nog gegevens of foto,s uit die tijd heb contact met mij op te willen nemen.
   Mijn tel is 0634283557, lieve groetjes AnnaNooy

 5. ik doe een oproep of iemand iets kan vertellen of foto s heeft , periode 1955/1958.willie

 6. Ook op de van slichtenhorststraat op de kleuterschool

 7. Volgens bovenstaande informatie zou het Imelda tehuis eind jaren 60 pas verhuisd zijn naar de Agnietenstraat. Maar ik heb voorjaar 1962 samen met mijn broertje en zusjes een korte periode gelogeerd in het Imelda tehuis aan de Hemonylaan (zijstraat van Agnietenstraat). In mijn herinnering was het inderdaad een nieuw gebouw bestaande uit meerdere paviljoens. Als ik het dus goed heb betekent dit dat de verhuizing niet eind maar begin jaren 60 heeft plaatsgevonden….

 8. Kan iemand mij helpen met dringende inlichtingen

  • Ik zoek bewijs dat ik in imeldatehuis heb gezeten in 1952 ,wie kan mij helpen

 9. Volgens mij heb ik van mei 1968 tot dec 1968 hier gezeten als kleine baby. Ben heel benieuwd of daar iets over terug te vinden is! En wil heel graag foto’s zien van dit kindertehuis. Klopt het dat het eind jaren zestig dicht moest ivm een brug die op die plek kwam?
  Ik heette toen Francis Laamers.

  • Je zou eens kunnen graven in de foto-archieven van het Gelders Archief, daar zit wellicht wat in wat je zoekt: http://www.geldersarchief.nl/. Dat van die brug klopt volgens mij niet. PB.

 10. Halle beste mensen,

  Kent iemand van jullie Ans Evers, zij heeft jaren lang in het
  Imelda kindertehuis gezeten. Toen ik er zat woonde zij in huisje 3 en ik in huisje 6, dat was jaar 1974/1975. Ik heb Ans nog een keer bezocht in een tehuis in Utrecht, dat was rond 1977, Ans was toen ongeveer 16 jaar oud.

  Ik zou dolgraag weten hoe het met haar gaat.

 11. Hallo
  Ik zoek wa übt beging van 1962
  Hebt ook in het tehuis Gezeter. Oder de naam Nico van Dillen en laater als Nico Veldhuis.wie weet wat of kan me helpen
  LG Nico
  Ps: ik woon nu in Duitsland

 12. Kan iemand mij vertellen waar ik bewijs kan vinden over het imeldatehuis dat ik daar gezeten hebwant instanties willen en kunnen mij niet helpen omdat er nergens meer bewijs ligt dat ik daar zat,daarnaast wordt dooor gem arnhem en geldersarchief gezegd dat er heel veel bewizen vernietig is uit 1952.wij zijn de kinderen bosvelt en ik heet Johanna en was daar met nog zusjes omdat mijn moeder stierf bij het vijfde kind broertje en we woonde in de jufferstr en daarna van Hasseltstraat.A.U.B kan iemand helpen.mijn tel nr o634283557

 13. Mijn emailadres is:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *