Arnhem, Johan de Wittlaan 1944

Posted on by 2 comments
Arnhem, Johan de Wittlaan 1944.

Arnhem, Johan de Wittlaan 1944.

Gisteren hadden we hier een foto uit 1899 van de Apostolische Kerk aan de Parkstraat. In 1932 verhuisde deze kerkgemeente naar een nieuw gebouw op de hoek van de Johan de Wittlaan en de Willem Barendszstraat. Van Geert Visser ontvingen we de foto vanĀ  vandaag: dat kerkgebouw uit 1932, gefotografeerd in 1944 met oorlogsschade. Niet helemaal duidelijk is wanneer die schade is ontstaan: tijdens een geallieerd bombardement in februari 1944, of tijdens de gevechten in september 1944. Wie weet daar meer van? (Foto: collectie Geert Visser).

Category: Arnhem

2 comments on “Arnhem, Johan de Wittlaan 1944

  1. Is het zo zeker dat het 1944 is. Zover ik weet werd Arnhem bevrijd in april 45 vanuit de Kleefse Waard en bereikten de geallieerden vervolgens de binnenstad via het Broek, de Johan de Wittlaan. Dat heeft toen heel wat schade opgeleverd langs de route; misschien ook aan dit kerkgebouw.

    • De Apostolische kerk is tijdens operatie Market Garden in de dagen na 17 september 1944 zwaar getroffen door een vliegtuigbom. De kerkgangers verlieten die zondagmorgen onmiddelijk de eredienst toen het luchtalarm afging. In de dagen erna is de kerk getroffen, door de vliegtuigbom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *