Arnhem, Stationsplein 1951

Posted on by 1 comment
Arnhem, Stationsplein 1951.

Arnhem, Stationsplein 1951.

Het Stationsplein -of wat er nog  van over is- in 1951 gefotografeerd door fotograaf Te Niet. Kort na het maken van deze foto werd een begin gemaakt met de afbraak van de restanten van het oude stationsgebouw. Daar hadden we al eens een foto van uit datzelfde jaar: http://goo.gl/rpFHCA. Rechts zien we nog net een stukje van het Postkantoor, dat tegenwoordig in Klarendal staat.

Met de milieu-normen nam men het destijds nog niet zo nauw. De rokende schoorsteen op de achtergrond is van de Neproma aan de Amsterdamseweg. Ook voor de auto- en autobusliefhebbers is op deze foto nog wat moois te zien.

Achter de Velox-bus zien we nog net de gevel van de Steen- en Offsetdrukkerij A. van der Weerd aan de Amsterdamseweg. Deze drukkerij was zo’n beetje de „hofleverancier” van bijna alle evenementen in de Gelderse Hoofdstad. Een aantal van die affiches is bewaard gebleven en gearchiveerd: http://goo.gl/05s2rR. (Foto: Te Niet, Gelders Archief nr. 1501-04 – M_34_25_10).

Category: Arnhem

One comment on “Arnhem, Stationsplein 1951

  1. Hallo

    Wij zijn op zoek naar oud VELOX medewerkers of familie daarvan.

    Wie kent deze mensen?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *