Arnhem, Boulevard Heuvelink 1945

Posted on by 0 comment
Arnhem, Boulevard Heuvelink 1945.

Arnhem, Boulevard Heuvelink 1945.

Het Gelders Archief heeft foto’s van de Arnhemse fotograaf Nico Kramer (1881-1967), gemaakt in het verwoeste Arnhem van 1945, gedigitaliseerd en aan de collectie toegevoegd. De foto’s zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit: Kramer beheerste de fototechniek bijzonder goed, en dat is te zien. Hij hanteerde een fotojournalistieke benadering, wat unieke foto’s opleverde. De komende tijd zullen we af en toe wat foto’s uit deze collectie laten zien. De hele collectie doorbladeren kan bij het Gelders Archief: http://www.geldersarchief.nl/weblog/2014/collectie-nico-kramer. De foto van vanavond is in 1945 gemaakt op de Boulevard Heuvelink. Meer info over deze bijzondere fotograaf kun je hier lezen: http://goo.gl/wn8Asn. (Foto: Nico Kramer, Gelders Archief nr. 1584 – 808).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *