Arnhem, fotograaf watersnood 1926

Posted on by 0 comment
Arnhem, fotograaf Reint Bloema, watersnood 1926.

Arnhem, fotograaf Reint Bloema, watersnood 1926.

Op 2 maart hadden we hier een serie foto’s van de wateroverlast in Arnhem in 1926 (http://goo.gl/AXO8J2). Misschien ook leuk om de man te laten zien die destijds (hoogstwaarschijnlijk) natte voeten haalde om de foto’s te maken. Dit is de fotograaf in kwestie: Reint Bloema. Ludo Rothuizen stuurde de foto vandaag naar Oud-Arnhem. De foto is bijna een „selfie” avant la lettre, al stond Bloema waarschijnlijk niet voor een spiegel en heeft een andere fotograaf de plaat gemaakt :-). Hoewel: het zou kunnen met een spiegel: hij heeft een ontspanner in de hand… De camera op de foto is hoogstwaarschijnlijk het apparaat, waarmee Bloema de watersnoodfoto’s maakte. Het is niet bekend waar deze opname is gemaakt. Je zou denken ergens aan de oever van een rivier, de Rijn of de IJssel. De afgekalfde grasrand en het zand eronder zijn typisch voor rivieroevers. (Foto: collectie Ludo Rothuizen).

 

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *