Arnhem, luchtfoto Het Duifje 1971

Posted on by 1 comment
Arnhem, luchtfoto Het  Duifje, 1971.

Arnhem, luchtfoto Het Duifje, 1971.

Luchtfoto van de wijk Het Duifje in Arnhem-Zuid, gemaakt in 1971. In dat jaar werd nog gewerkt aan de twee hoge flatgebouwen aan de Bergse Hoofd en de Keizershof. Op de foto kunnen we dat goed zien. De PLeyroute, die tegenwoordig ten noorden van deze wijk loopt, bestond nog niet: die werd in 1987 in gebruik genomen. Iets boven Het Duifje zien we de wijk Immerloo II met de drie flatgebouwen aan het Gelderse Plein (de voorste van de drie), het Brandenburgseplein (de middelste) en het Kleefseplein (de achterste). En daar weer boven zien we Malburgen-Oost. Rechts bovenaan ligt -als ik het goed heb- de Steenfabriek Malburgen, welke in 1991 werd gesloten. Links daarvan een volkstuintjescomplex. Op die plek ligt nu een woonwijk met onder meer de Fanny Blankers-Koenstraat, de Max Euwestraat en de Kea Boumanstraat (Foto: KLM Aerocarto BV, Gelders Archief nr. 1501-04 – M_27_29_6).

Category: Arnhem

One comment on “Arnhem, luchtfoto Het Duifje 1971

  1. Mooie luchtfoto van het Duifje.
    Ik ben er op mijn 6de in 1974 komen wonen. Op de Ridderhof. Deze straat is op de luchtfoto nog niet zichtbaar en de woningen zijn er ook nog niet. Links onder de 2 flats op de zand vlakte, daar wordt rond 1973 de Ridderhof met zijn bebouwing gerealiseerd. bij de 3 scholen midden op de foto moet een vierde school nog worden gebouwd. “de Ark” genaamd. Op deze basischool heb ik gezeten. Langs de school liep een spoortje met treintjes voor de kleiwinning. Deze liep van de steenfabiek naar de immerloo plas. Op de foto zie je het spoorlijntje door de weilanden en de huissensestr. / Ingenieur Molsweg ( nu staat daar de blueband Bajes) doorkruizen. Goede jeugd gehad daar. Hopelijke nog meer foto’s van ’t Duifje in Petto?? zou leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *