Arnhem, Eusebiusbuitensingel 1935

Posted on by 0 comment

Arnhem, Eusebiusbuitensingel 1935.

Arnhem, Eusebiusbuitensingel 1935.

De Eusebiusbuitensingel in 1935. Het pand rechts staat op de hoek met de Boulevard Heuvelink (Oud-Arnhem had dit pand al eens op de korrel op een foto uit 1976: http://goo.gl/Anl2WW). Tot 1924 werd het huis bewoond door de familie B. Suermondt. Daarna was het ingericht als internaat voor de buiten Arnhem wonende leerlingen van de Van Limburg-Stirumschool, welke school destijds “een paar deuren verderop” richting Rijn aan de Eusebiusbuitensingel was gevestigd. Dat gebouw werd in de Arnhemse volksmond ook wel De Rode School genoemd naar de rode kleur van de buitenmuren. Het internaat werd tussen 1945 en 1953 gebruikt als leslocatie voor de school, totdat de nieuwbouw aan de Zijpendaalseweg in gebruik kon worden genomen. Het pand bestaat niet meer: er staat nu een appartementencomplex. Ook het pand links ervan is weg. De panden erna bestaan nog wel (http://goo.gl/md6AGr). (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – D_530_5).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *