Arnhem, luchtfoto Velperplein e.o. jaren 1920-1930

Posted on by 0 comment

Arnhem, luchtfoto Velperplein e.o. 1920-1930.

Arnhem, luchtfoto Velperplein e.o. 1920-1930.

Ook een mooie luchtfoto waarop veel te zien valt: het Velperplein en omgeving. De foto is ergens tussen 1920 en 1930 gemaakt. We zien recht boven het midden onder meer de Willemskazerne en de achterzijde van de HBS aan het Willemsplein. Het karakteristieke kantoorgebouw van 1845 aan het Willemsplein was er toen nog niet: dat werd in 1938 in gebruik genomen. Rechts de Jansbuiten- en -binnensingel. Midden rechts het Post- en Telegraafkantoor op de hoek van de Apeldoornsestraat. Rechts onder de Steenstraat met de Martinuskerk. Links van het midden de Stille Hoek en Musis Sacrum, nog met de oude bebouwing aan de achterzijde. Helemaal links de Velperbuiten- en binnensingel, met een trammetje. Ook midden op het plein staat een tram, met open bijwagen. Er stonden overigens al meerdere luchtfoto’s van het Velperplein e.o. op Oud-Arnhem, maar nog niet vanuit dit gezichtspunt. Voor wie die andere foto’s heeft gemist of nog een keertje wil bekijken: http://goo.gl/yY5u6O. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – M_36_12_5).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *