Arnhem, Velperbuitensingel 1958

Posted on by 0 comment
Arnhem, Velperbuitensingel 1958.

Arnhem, Velperbuitensingel 1958.

Verkeersdrukte op de Velperbuitensingel op 26 mei 1958. De foto is op een wat ander moment genomen dan de plaat, die we van dezelfde situatie op 3 september j.l. op Oud-Arnhem hadden: http://goo.gl/a56aua. Het was die dag extra druk in de stad vanwege 2e Pinksterdag en de bondsfeesten, die het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond (KNGV) in park Sonsbeek had georganiseerd in verband met het 90-jarig bestaan. Deelnemers van bij dit verbond aangesloten bonden maakten er een sportieve dag van in het park. In 1948 was ook al eens zo’n feestdag in Arnhem, toen vanwege het 80-jarig bestaan. En ook in 1939 en 1946 stroomde Sonsbeek vol met sportievelingen. Van de viering van het 80-jarig bestaan is een filmpje bewaard gebleven: http://goo.gl/OHsuTk. Voor de autoliefhebbers is dit ook weer een mooie: er staat het nodige aan fraaie auto’s uit die tijd op. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – B_474_3).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *