Arnhem, „Humans of Old Arnhem” 1890

Posted on by 0 comment
Arnhem, familieportret 1890.

Arnhem, familieportret 1890.

Een fraai familieportret in de miniserie „Humans of Oud Arnhem”. Deze familiefoto werd in 1890 gemaakt in de studio van fotograaf F.J. Malgo. Deze studio bevond zich op de hoek van de Verlengde Hoflaan (nr. 193) en de Klarendalseweg. In dat pand is -als ik het goed heb- nu een café gevestigd. De namen van de personen op de foto zijn helaas niet bekend. Een van de aardige aspecten van deze foto is dat het een aardig beeld geeft van de mode uit die tijd, al zal de familie waarschijnlijk wel de allerbeste kleding uit de kast hebben gehaald voor de foto. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – B_751_5).

Edit: inmiddels is bekend wie de personen op de foto zijn. Herman Muyser herinnerde zich de foto te hebben gezien op de site van Klarendal. Het blijk te gaan om een familieportret van de familie van fotograaf Malgo. En: de foto is niet in 1890 gemaakt, maar in 1903. De info kun je hier verder nalezen: http://www.historischklarendal.nl/fotografie/familie/malgo/malgo.html. Dank Herman!

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *