Arnhem, Humans of Old Arnhem, Talmaschool 1947

Posted on by 0 comment

Vandaag weer een leuke Humans of Old Arnhem, speciaal voor de jeugd van toen van de Geitenkamp. Bas Schoel stuurde Oud-Arnhem twee klassefoto’s die in 1947 zijn gemaakt. Het zijn leerlingen van de Talmaschool aan de Dr. A. Kuijperstraat op de Geitenkamp. Bas zat toen zelf ook op die school en hij staat ook op beide foto’s. De kinderen op beide foto’s moeten nu ergens in de zeventig jaar oud zijn, dus de kans dat er nog veel van in leven zijn is behoorlijk groot. Met andere woorden: wie herkent zichzelf of anderen op deze foto’s? Bas schrijft verder nog: „Ook leuk te zien hoe we gekleed waren net na de oorlog en evacuatie, er was niet veel.” De Talmaschool, geopend in 1922, bestaat niet meer: in 1982 werd de school gesloten en gesloopt om plaats te maken voor een appartementencomplex. Het schoolgebouw is twee keer door brand geteisterd: op 15 december 1933 (en brandde toen een houten bijgebouw uit) en in 1960.

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *