Arnhem, Willemsplein 1945

Posted on by 0 comment
Arnhem, Willemsplein 1945.

Arnhem, Willemsplein 1945.

In 1945 keerden Nederlanders, die in Duitse kampen gevangen hadden gezeten, in colonnes van allerhande voertuigen terug uit Duitsland. „Terug uit Mofrika” werd dat toen genoemd. Nico Kramer maakte deze foto op het Willemsplein toen daar net een colonne met terugkerende Arnhemmers was gearriveerd. Het was het moment waarop zij verschrikt werden geconfronteerd met de ravage in het centrum van hun stad. Dat straalt de moeder met kind links in elk geval wel uit: ze kijkt verbijsterd in het rond. Links de HBS met daarachter de restanten van de Willemskazerne. Rechts de beschadigde Fromberg-panden. (Foto: collectie Nico Kramer, Gelders Archief nr. 1584 – 801).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *