Arnhem, Rijnstraat 1930

Posted on by 0 comment
Arnhem, Rijnstraat 1930.

Arnhem, Rijnstraat 1930.

Vandaag hebben we weer een „Humans of Old Arnhem” voor jullie. We schrijven 1930: de Rijnstraat. De kruidenierswinkel van Van Binsbergen op nummer 73 is dan een begrip in de stad. We zien het voltallige winkelpersoneel: stuk voor stuk echte Arnhemmers. Van links naar rechts: met transportfiets Theodoor van Meegen (tot 30 maart 1931 in dienst gebleven), dan met wit voorschort F.E. van Binsbergen jr. Achter hem A.J.E. van Binsbergen, met naast hem de stichter van het bedrijf F.E. van Binsbergen sr. In het witte kruideniersjasje winkelbediende Hendrik Ophof. En tenslotte met bezorgmand Gerrit Luders, die lopend in de buurt bestellingen bezorgde. Gerrit droeg de mand op zijn schouders. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – M_32_4_21).

Aanvulling: er blijkt een website te bestaan vol historische informatie over deze winkel: http://www.fevanbinsbergen.nl/De_Winkel.html. Ingezonden door Evert van Binsbergen.

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *