Arnhem, Boek „It Never Snows in September”, 1990

Posted on by 0 comment

2014-10-01 It Never Snows in September 2004In het kader van de herdenkingen misschien interessant om Operation Market Garden en de Slag om Arnhem ook eens vanaf de Duitse kant beschreven te zien. Robert J. Kershaw deed dat: hij schreef in 1990 een boek over de Duitse visie op die operatie en slag met als titel „It Never Snows in September”. De titel is afgeleid van een uitspraak, die de Wehrmacht-officier Joseph Enthammer deed toen hij de eerste Britse para’s nabij Arnhem zag neerdalen. Hij dacht eerst dat het sneeuwvlokken waren, maar… „That cannot be, it never snows in September. They must be parachutists!” Waarop de ellende losbarstte. De eerste druk met harde cover verscheen in 1990, waarna herdrukken volgden in 1994, 1996, 1999 en 2001. In 2004 werd een paperback-versie uitgegeven, en die staat vandaag voor jullie leesklaar in Oud-Arnhem: http://goo.gl/8Jj8s0. Voor wie de engelse taal niet machtig is: het boek staat ook vol met interessant foto- en kaartmateriaal, voornamelijk uit Duitse archieven. Alleen al daarom is het boek het bekijken waard. Het is een PDF-bestand van 16,4 MB. (Ingezonden door Peter Welting).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *