Arnhem, Humans of Old Arnhem 1900

Posted on by 0 comment
Arnhem, Kinderbewaarschool 1900.

Arnhem, Kinderbewaarschool 1900.

Vandaag weer eens een Humans of Old Arnhem: een foto van een groep kinderen van een Arnhemse kinderbewaarschool, gemaakt in 1900. Meestal weten we van dit soort foto’s niet wie er op staan, maar deze keer zijn er wel een paar bekend. Het zijn familieleden van Karin Zweers-Rasmussens, die deze foto instuurde. Ze kreeg de foto van haar vader. De genoemde personen zijn twee zusjes en een broertje. In de bovenste rij in het midden staat Johanna Rasmussens, geboren in 1895. Rechts onderaan in de kruiwagen zit Co Rasmussens, geboren in 1897. Midden vooraan zittend met de zwarte haarband: Aaf Rasmussens, geboren in 1896. Inzendster Karin heeft deze oud-tante Aaf nog goed gekend. Aaf Rasmussens overleed in 1996, op bijna 100-jarige leeftijd. Maar nu de vraag van Karin: ze weet niet om welke kinderbewaarschool het hier gaat. Iemand een idee?

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *