Arnhem, Rosendaalsestraat e.o. 1968

Posted on by 1 comment
Arnhem, Rosendaalsestraat e.0., 1968.

Arnhem, Rosendaalsestraat e.o., 1968.

Luchtfoto van een deel van de Rosendaalsestraat en omgeving, door Louis Drent gemaakt in 1968. De kerk in het midden is de St. Janskerk (officiële naam St. Jan de Doper) aan de Verlengde Hoflaan. Deze kerk werd in 1895 gebouwd naar een ontwerp van de architect W.V.A. Tepe. Het pand is een Rijksmonument en is -voor zover ik kon nagaan via ReliWiki- niet meer als kerk in gebruik. De grote straat links van het midden is de Rosendaalsestraat. De straat rechts met de rijtjeshuizen is de Sint Janskerkstraat.  (Foto: Louis Drent, Gelders Archief nr. 1583 – 18201).

Category: Arnhem

One comment on “Arnhem, Rosendaalsestraat e.o. 1968

  1. Ik woonde in 1944 op de Noordelijke Parallelweg 137 en kwamen na de oorlog terug in een huis dat was niet te bewonen, geen glas en alles nat en verwoest. Ik zat op de Tamboerbosjes school en op de school in de Schilderstraat. In 1992 op bezoek met m’n dochter van 25 jaar waren die scholen allebei weg helaas. Wij vertrokken na de oorlog naar de VS en wonen daar nog steeds. Mariendaal bezocht, dat was toen onze beste speelplaats en het viel me op dat nu dat kapelletje met de beelden op slot staat met een hek er omheen. Dat was in 1944 niet zo. De Oranje straat af naar het badhuis, weet ik nog, de helft voor de Duitse soldaten en de andere helft voor de Arnhemmers. Lopen of met de tram naar het zwembad Doorwerth door Oosterbeek heen. In de gevechten langs onze weg in Sept 1944 namen de Duitse soldaten al onze appelmoes en ook bosbessen die waren gewekt door m’n moeder. M’n vader werd gepakt om soldaten te begraven in de tuin. Later allemaal uit de stad en waar naartoe? We kwamen terecht in Klarenbeek op 2 fietsen met alles wat erop kan. 2 kinderen van 10 en 12 jaar en wat voedsel en kleding. Later in Den Haag werden de fietsen gestolen door Duitse soldaten die naar de Heimat wilden gaan. Nog een korte tijd gewoond in Leiden en Amstelveen. Nu al weer 60 jaar in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *