Arnhem, Velperplein 1967

Posted on by 0 comment
Arnhem, Velperplein 1967.

Arnhem, Velperplein 1967.

Geert Visser stuurde Oud-Arnhem een fraaie opname van het Velperplein naar aanleiding van de gisteren geplaatste foto van het GTW Koffiehuis. Op deze foto is dat koffiehuis (door de GTW destijds overigens steevast aangeduid als Station Velperplein) ook weer te zien. Het jaar van de foto van vandaag is niet bekend. Een paar details helpen ons wel op weg. De foto is in elk geval van vóór 1971: in dat jaar verdween de titel Het Vrije Volk (links zichtbaar op de leeshoek waar elke dag de krant in werd gehangen) uit de dagbladwereld, nadat De Gelderlander deze krant had overgenomen van de Arbeiderspers. Het dagblad De Nieuwe Krant was geboren en die naam prijkte vanaf dat moment op de leesramen. Echter: een ander detail maakt dat deze foto zeker eerder is gemaakt, en wel in 1967. Rechts op de foto zien we dat er wordt gesloopt aan het pand van Café Restaurant Du Passage op de hoek. Die sloop liep -voor zover ik heb kunnen nagaan- gelijk op met de sloop van het oude Vroom en Dreesmann in 1967, waarvan we al eens foto’s op Oud-Arnhem hadden (http://goo.gl/uLNJti). Nog een aardig detail op deze foto: lichtreclame op Musis Sacrum. (Foto: collectie Geert Visser).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *