Arnhem, Brandweer 1914

Posted on by 2 comments
Arnhem, brandweer 1914.

Arnhem, brandweer 1914.

1914: de Arnhemse brandweer poseert voor Hotel Pays Bas aan de Markt. Op de wagen zit een groot reclamebord van Verweij & Lugard Auto Mij, kortweg aangeduid als de VLAM. Het vermoeden is dan ook dat deze foto is gemaakt ter gelegenheid van de ingebruikname van deze nieuwe ladder- en spuitwagen. Verweij & Lugard was in die jaren een bekend importeur van automerken. Iets meer info over dit bedrijf kun je lezen in WikiPedia: http://goo.gl/PNxYWV. (Foto: Gelders Archief nr. 1583 – 3276).

Category: Arnhem

2 comments on “Arnhem, Brandweer 1914

  1. Foto is niet gemaakt bij de ingebruikname van een nieuwe ladder en spuitwagen. Maar bij een beproeving van dit soort voertuigen, naast deze B├╝ssing van de firma Verweij&Lugard waren er nog twee andere aanwezig. Arnhem zou pas na de eerste wereldoorlog een autospuit in gebruiknemen, namelijk een Adler met Flader opbouw. Welk gedurende de slag om Arnhem in de brandweerkazerne verloren ging door brand.

  2. Dank voor de toevoeging Louis. PB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *