Arnhem, kantoor Heidemij 1921

Posted on by 0 comment
Arnhem, kantoor Heidemij 1921.

Arnhem, kantoor Heidemij 1921.

Luchtfoto van het kantoor van de Nederlandse Heide Maatschappij aan de Apeldoornseweg, gemaakt in 1921. Het kantoor werd in 1912 in gebruik genomen. Rechts van het gebouw de Sickeszlaan, die toen nog vlak voor het gebouw aansloot op de Apeldoornseweg. Tegenwoordig ligt daar het Sickeszplein, dat als parkeerplaats voor de Heidemij in gebruik is. Achter het gebouw zien we de Lovinklaan. De huizen aan deze straten bestaan dan nog niet: die werden in de jaren 1922-1926 opgeleverd. Je kunt al wel zien dat de eerste voorbereidingen aan de gang zijn voor de bouw van de woningen aan de Sickeszlaan en het rechter gedeelte van de Lovinklaan. (Foto: KLM Aerocarto, Gelders Archief nr. 1583 – 17557).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *