Arnhem, Auto 1899

Posted on by 0 comment
Arnhem, auto 1899.

Arnhem, auto 1899.

Deze foto vond ik in het Gelders Archief. De foto is in 1899 ergens in de omgeving van Arnhem gemaakt, waar precies is niet bekend. Een heel fraai tijdsbeeld uit de vroegste  jaren van de automobiel. Wie de berijders van dit fraaie automobiel zijn is niet bekend. Gewoon een mooie auto-foto. Kijk hoe dit stel geniet van hun ritje. Hij kijkt beretrots, zij geniet. Uit de tijd dat het begrippen „snelweg” en „file” nog niet bestonden. Rechts in de berm ligt een fiets: misschien van de fotograaf? Er is onder de Oud-Arnhemmers vast wel een autokenner die dit merk weet te benoemen… (Foto: Gelders Archief nr. 1583 – 12861).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *