Arnhem, Wagnerlaan 1949

Posted on by 0 comment
Arnhem, Wagnerlaan 1949.

Arnhem, Wagnerlaan 1949.

Een niet alledaagse gebeurtenis op 5 en 6 juni 1949. De Wagnerlaan en de Cattepoelseweg staan vol met geparkeerde autobussen. Met de bussen zijn de deelnemers aan de massale gymnastiekuitvoering op de Grote Weide in Sonsbeek naar Arnhem vervoerd. De uitvoering werd gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de NCRV tijdens de Pinksterdagen. Links onderaan zien we het Gemeenteziekenhuis. De grote weg oeps boven het middan is de Apeldoornseweg, met iets daarboven de Dalweg. Ook goed te zien is het schoolgebouw aan de Heselberherweg, waarvan Oud-Arnhem al eens een luchtfoto uit 1933 publiceerde: http://goo.gl/KPXAAz. (Foto: KLM Aerocarto NV, Gelders Archief nr. 1583 – 18169).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *