Arnhem, Varkensstraat 1970

Posted on by 0 comment

Arnhem, Varkensstraat 1970.

De Varkensstraat in 1970. De foto is gemaakt op 7 mei dat jaar. De fotograaf kijkt richting de splitsing Jansstraat (linksaf) en Grote Oord (rechtsaf). Links vooraan de Munterstraat. In het midden links de automatiek Broodje van Toontje. In de verte ijssalon Trio. Hoe de Varkensstraat aan haar naam komt heb ik niet kunnen achterhalen. Van de Munterstraat wel: dat straatje heette ooit Muisesteeg. In 1797 kocht ene Jacob Munter een pand in dat straatje, en vanaf dat moment heette het Munterstraat. Het was in die tijd heel gebruikelijk dat een een -vaak voorname- bewoner de straat of steeg, waarin hij zich vestigde, naar zichzelf vernoemde. Vanaf dezelfde plek in Google StreetView, april 2016: https://goo.gl/3zRwL6. (Foto: N. Stolk, Gelders Archief nr. 1501-04 – 16132).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *