Arnhem, Eiland 1970

Posted on by 1 comment

Arnhem, Eiland 1970.

Het Eiland hoek Bentinckstraat (links) in 1970. In dat pand zat destijds De Indische Winkel, waar je ook in een soort minirestaurantje kon eten. “Hier binnen is eetgelegenheid voor U” staat op de deur. In mijn herinnering waren er twee of drie tafeltjes, stond de eigenaresse zichtbaar voor iedereen te koken, en heette het mini-restaurantje Toko Warnar Sari (of zoiets, weet ik niet meer precies). Er zijn vast nog wel paginabezoekers hier die weten hoe de eigenaresse heette en wat de correcte naam van het restaurantje was, want de zaak liep als een trein en het zat er altijd vol. Da’s geen wonder met een menu van de dag voor slechts 2,25 gulden… De zaak Hetzelfde pand in Google StreetView, april 2016: https://goo.gl/dfJLWm. (Foto: N. Stolk, Gelders Archief nr. 1501-04 – 3076).

Edit: Ik zit er naast helaas, en haalde twee zaken door elkaar. De toko Rassasari (zo is de naam) zat tegenover dit pand, en bestaat nog steeds.

Category: Arnhem

One comment on “Arnhem, Eiland 1970

  1. Zat er niet ook ooit een toko met de naam Senang Beli op of bij het Eiland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *