Arnhem, Hannesstraatje 1971

Posted on by 0 comment

Arnhem, Hannesstraatje 1971.

Ik moet bekennen dat ik er nog nooit van had gehoord: het Hannesstraatje. Tot ik vandaag deze foto uit 1971 van dat straatje met deze boerderij (De Steenen Camer, een monumentale Saksische boerderij gebouwd in 1848) tegenkwam in het Gelders Archief. Soort van “Ontdek Je Plekje” (kennen jullie die tv-serie van de AVRO nog? Info: https://goo.gl/dTBQjH). Het Hannesstraatje, tegenwoordig een fietspad, verbindt de Drielse Dijk met de wijk Elderhof. Hoe het straatje aan die naam is gekomen heb ik niet kunnen achterhalen. In de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen, een dienst van het Kadaster) staat alleen vermeld dat het om een historische naam gaat, die dus kennelijk al heel lang bestaat. De boerderij op de foto bestaat nog steeds (er zit een pannenkoekenboerderij in): Google StreetView: https://goo.gl/D89hn5. (Foto: N. Stolk, Gelders Archief nr. 1501-04 – 4052).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *