Arnhem, Beekstraat 1920

Posted on by 0 comment

Arnhem, Beekstraat 1920.

Clasyna Bronkhorst-Oomkes stuurde nog een foto waarvan ze niet zeker weet waar-ie is gemaakt. Ook deze ging naar speurneus Jeroen van Dijk. En jawel: ook deze foto blijkt in Arnhem te zijn gemaakt. In de Beekstraat om precies te zijn, in circa 1920. Rechts de hoek met de Brouwerstraat. Dat is dus recht tegenover de manufacturenwinkel van H. Strategier, waarvan op 5 september een foto op Oud-Arnhem stond: https://goo.gl/VU2z5c. De hoekstenen helemaal rechts op die foto zijn dus dezelfde als die op de foto van vandaag. Er wordt kennelijk een nieuwe bestrating aangelegd: de kinderen uit de buurt spelen met het zand. De foto is destijds ongeveer op deze plek gemaakt: Google StreetView oktober 2016: https://goo.gl/8nJwG3. De panden op de foto bestaan niet meer. In het eerstvolgende pand links buiten beeld zou zich later Café Meijers vestigen. (Foto: privé-collectie Clasyna Bronkhorst-Oomkes).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *