Arnhem, Van Lawick van Pabststraat 1920

Posted on by 3 comments

Arnhem, Van Lawick van Pabststraat 1920.

Clasyna Bronkhorst-Oomkes stuurde Oud-Arnhem wat foto’s uit familiebezit, waarvan ze niet weet waar ze gemaakt zijn. Het vermoeden is ergens in Arnhem, maar zeker weet ze het niet. En tja, da’s dan een mooie klus voor onze stadsspeurneus bij uitstek Jeroen van Dijk. Hij had er niet erg lang voor nodig: de foto is gemaakt in de Lawick van Pabststraat, huisnummers 6 (rechts) en 8 (links), en zal van circa 1920 zijn. Het pand stamt uit 1902. Hetzelfde pand in Google StreetView, oktober 2016: https://goo.gl/xu7Zq8. (Foto: privĂ©-collectie Clasyna Bronkhorst-Oomkes).

Category: Arnhem

3 comments on “Arnhem, Van Lawick van Pabststraat 1920

 1. Graag zou ik in het bezit komen van drie x een copie van van Lawick van Pabsbstraat 6 en 8.
  Ik bewoon sinds 1970 het pand nr. 6. De woningen zijn rond 1910 gebouwd
  Heeft u ook info over de geschiedenis van de panden

  • Beste Ton. Het staat je vrij om de foto van de pagina te downloaden. De panden nrs. 6 en 8 zijn in 1902 gebouwd. Ik heb verder geen info over de geschiedenis van het pand. je kunt wel aan de weet komen wie de vroegere bewoners waren door te zoeken in oude adresboeken van het Gelders Archief (sommige staan online, in de studiezaal inzien kan ook). Met vriendelijke groet, Peter Bloemendaal, Oud-Arnhem.

   • Beste Peter
    Dank voor jouw reactie
    Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *