Arnhem, De Buik 1978

Posted on by 0 comment

Arnhem, Wik van den Burg, De Buik 1978.

Zo af en toe kom je in de archieven een foto tegen van wel heel bekende Ernummers. Zoals deze: Wik van den Burgh, Wikky voor intimi (hoewel, volgens mij noemde iedereen haar zo), in heel Arnhem wereldberoemd vanwege het café De Buik en Theater De Bovenbuik. De foto is op 1 september 1978 gemaakt in het kleine theater. Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten is dat Wik dyslectisch was: ze kon niet lezen en schrijven. Ze vroeg me zo af en toe wat dingen voor haar op te schrijven, in ruil voor een pilsje. Maar daarentegen had ze een feilloos geheugen: van elke klant wist ze precies wat hij of zij had gedronken en wat er dus afgerekend moest worden. Wik runde het café aanvankelijk met Jaap van Hintum, en later met Simon Smaak. Van Jaap is bekend dat hij na zijn vertrek uit Arnhem een bedrijf in strandstoelenverhuur runde in Spanje. Waar Simon na zijn vertrek uit De Buik is gebleven is me niet bekend. (Foto: Gerth van Roden, Gelders Archief nr. 1544 – 3836).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *