Arnhem, Johannastraat 1970

Posted on by 0 comment

Arnhem, Johannastraat 1970.

De Johannastraat in de wijk Klarendal in 1970. Hoe die straat aan de naam is gekomen is een raar verhaal: tijdens een gemeenteraadsvergadering in de tijd van de aanleg van de wijk werd ter plekke besloten de straat Johannastraat te noemen, omdat die straat nu eenmaal een naam moest hebben. Zo staat het ook vermeld in het verslag van die raadsvergadering. De bebouwing van toen bestaat niet meer, gesloopt in de periode 1975-1985 en successievelijk vervangen door nieuwbouw. De Johannastraat in Google StreetView, oktober 2016: https://goo.gl/EfZ543. (Foto: N. Stolk, Gelders Archief nr. 1501-04 – 5141).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *