Arnhem, Doelenstraat 1969

Posted on by 6 comments

Arnhem, Doelenstraat 1969.

De Doelenstraat in 1969. De fotograaf staat op het Jansplein en kijkt richting Bovenbeekstraat. Links zat kennelijk een caf̩: wie weet nog hoe dat heette? De huizen links stammen uit 1880. De bebouwing van toen bestaat deels niet meer: de vier pandjes pal naast de bank bestaan nog en zijn gerenoveerd, links ervan zijn nieuwe gebouwd in 2005 in dezelfde stijl. Ook het kantoor van de Gemeentespaarbank (bouwjaar 1960) is verdwenen: alles is vervangen door nieuwbouw. Hoewel: niet alles is weg: de muur links met de glasscherven op de rand tegen ongewenst bezoek staat er nog steeds. Vanaf dezelfde plek in Google StreetView, april 2016: https://goo.gl/YhP9TL. (Foto: N. Stolk, Gelders Archief nr. 1501-04 Р2910).

Category: Arnhem

6 comments on “Arnhem, Doelenstraat 1969

  1. … en ook het pand met het Heineken uithangbord staat er nog

  2. Zeker weten? In Google StreetView zien de panden er toch echt erg nieuw uit. Kan me vergissen natuurlijk… 🙂

  3. Ja, kijk maar goed; links er naast zijn inderdaad nieuwe panden neergezet die qua stijl aansluiten bij de oude. Let bijvoorbeeld op de drie dichtgemetselde ramen in het oude deel, die zitten er nu nog.

  4. Ja, je hebt gelijk. Heb het opgezocht in de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG). De oorspronkelijke pandjes uit 1880 staan er nog en zijn kennelijk grondig aangepakt (waardoor ze er als nieuw uitzien), de nieuwe dateren van 2005. Ik pas de tekst aan. Merci 🙂

  5. Graag gedaan, ontzettend leuke site trouwens, ik kijk er regelmatig op!

  6. Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *