Arnhem, Walburgiskerk 1910

Posted on by 0 comment

Arnhem, St. Walburgiskerk 1910.

De St. Walburgiskerk aan het Walburgisplein in ca. 1910. Vandaag werd bekend dat het parochiebestuur de kerk, de Walburgzaal en een deel van het omliggende terrein te koop heeft gezet. Dit vanwege “financiële omstandigheden en op instigatie van het Bisdom”. Oftewel: het Bisdom heeft bij het bestuur aangedrongen op verkoop van de kerk, waarvoor de eerste steen al in 1315 werd gelegd. De kerk, die wel in de loop der eeuwen diverse keren is verbouwd, is daarmee één van de oudste gebouwen van de stad. Bij Arnhem Direct kun je meer lezen over dit nieuws: https://goo.gl/pTGsCp. (Foto: Gelders Archief nr. 1583 – 1732).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *