Arnhem, Land van de Markt 1858

Posted on by 0 comment

Arnhem, Land van de Markt 1858.

Tekening van de Sint Nicolaaskerk, die ooit op de hoek van de Ketelstraat en de Koningstraat stond. De tekening is blijkens de signering in 1858 gemaakt. De kerk werd rond 1500 gebouwd en is in 1858 afgebroken. De tekening zal dus kort voor de sloop zijn gemaakt. De kerk werd gebouwd als onderkomen voor de Sint Nicolai Broederschap, die in 1351 als hulporganisatie was opgericht tijdens de grote pestepidemie in westelijk Europa. Tot dan had het broederschap een opvanghuis voor armen nabij de Rijnpoort. De broederschap bestaat nog steeds en is uitgegroeid tot een moderne particuliere liefdadigheidsinstelling op het gebied van sociaal-maatschappelijke zorg. In Google StreetView op dezelfde plek, april 2016: https://goo.gl/dASMCe. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – 6679).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *