Arnhem, Station 1951

Posted on by 0 comment

Arnhem, Station 1951.

Station Arnhem in 1951. Het oostelijk deel van het vooroorlogse stationsgebouw -zeg maar richting het postgebouw is dan al gesloopt. Het westelijk deel, dat nu nog rechts op de foto zichtbaar is, verdween in de loop van 1951, waarna de bouw van het nieuwe station -inmiddels ook alweer verdwenen- kon beginnen. Links de Amsterdamseweg met de woonhuizen en het Arnhemse depot van de vogelzadenhandel Sluis. Deze panden zijn -we raden het al- ook alweer gesloopt om de verbreding van de Amsterdamseweg mogelijk te maken. Er bestaat een webpagina over de historie van Sluis, dat in 1823 werd opgericht in Amsterdam: http://www.sluis.nl/historie.html. Twee leuke details op de foto: het bordje met de tekst “Laatste rijtuig van de trein” naast het perrongebouwtje. En de lege koffiekar achter de ruiten van het perrongebouwtje. (Foto: Renes, Gelders Archief nr. 1501-04 – 14550).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *