Arnhem, Sonsbeek 1928

Posted on by 0 comment

Arnhem, Sonsbeek 1928.

De bij -denk ik- alle (oud)Arnhemmers wel bekende Tellegenbank in park Sonsbeek op 14 juli 1928. De bank werd ontworpen door Gijs Jacobs van den Hof in opdracht van de toenmalig burgemeester De Monchy. De herdenkingsbank is opgedragen aan J.W.C. Tellegen, oud-directeur Gemeentewerken (https://goo.gl/jZykDi). De officiële onthulling van de bank vond op 23 februari 1928 plaats door de burgemeester.

Een bijzondere Humans of Old Arnhem deze keer, want er zijn twee namen van personen op foto bekend, dankzij input van Bas Schoel. Helemaal links op de foto zit Wilhelmina van Haren, dan 4 jaar oud. En het wordt helemaal bijzonder omdat dit meisje-van-toen vandaag de dag nog leeft en als de 93-jarige mevrouw Mimi Slebus-Van Haren in Arnhem  woont. De tweede van links is de moeder van Wilhelmina/Mimi, Henrica van Haren-Beth. De namen van de overige personen zijn helaas niet bekend.

Wilhelmina/Mimi is de buurvrouw van Bas Schoel. Ze liet Bas weten dat zij zich het maken van de foto nog goed kan herinneren, tot in de details van kleding aan toe. Ook weet zij nog dat ze in het toenmalige Rembrandt Theater aan de Steenstraat een journaalfilmpje heeft gezien over de officiële ingebruikname van de Tellegenbank. In diverse archieven en op YouTube is gezocht naar dat filmpje. Tot nu toe zonder resultaat.

(Foto: Gelders Archief nr. 1500 – 2769).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *