Arnhem, Land van de Markt 1919

Posted on by 0 comment

Arnhem, Land van de Markt 1919.

Grote drukte op het Land van de Markt in september 1919. Op de hoek het winkelpand van De Gruyter. Rechtsaf de Beekstraat, linksaf de Roggestraat. De versieringen hingen er ter gelegenheid van het “Vaderlandsch Historisch Volksfeest”, dat van 3 tot 5 september dat jaar werd gehouden. Dat feest stond bol van kampspelen en optochten met praalwagens uit alle windstreken van het land, en werd gevierd ter gelegenheid van de opening van het Openluchtmuseum. Die dag zijn veel foto’s van die optochten gemaakt. Wie ze allemaal wil zien: ze staan in het Gelders Archief: https://goo.gl/9gANLS. (Foto: Gelders Archief nr. 1583 – 9480).

Category: Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *