Arnhem, Beekstraat 1922

Posted on by 1 comment

Arnhem, Beekstraat 1922.

De Waalse Kerk aan de Gasthuisstraat, een zijstraatje van de Beekstraat, in 1922. De Waals Hervormde kerk, zoals het bouwsel voluit heet, werd ooit Agnietenkapel genoemd. De kerk is in de tweede helft van de 15de eeuw in gebruik genomen. Op de foto zien we nog de originele gevel. De kerk raakte tijdens WOII flink beschadigd. Tijdens de restauratie (1950-1952) kreeg de kapel een modernere voorgevel. De kapel in Google StreetView, juni 2017: https://goo.gl/fbcfYc. (Foto: Gelders Archief nr. 1501-04 – 1605).

Category: Arnhem

One comment on “Arnhem, Beekstraat 1922

  1. U schrijft hier dat dit de originele gevel is. Maar dit is volgens mij een 19de eeuwse gevel. Een 15de eeuwse gevel zal er zeker niet zo uit zien. Ik denk dat de huidige 20ste eeuwse gevel meer doet denken aan het origineel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *